Balatonszentgyörgyig ->

 a déli part bejárása ????

Mára egy másfajta edzést találtam ki. Egy olyan edzést, amely felméri, hogyan bírom a monotonitást – a síkságot, a nyílegyenes utakat – na meg ebből kifolyólag az egész napos tekerést. Persze, egy darabig kellemes dombokon vezetett az út – Úrhida -> Szabadbattyán -> Polgárdi -> B.akarattya nagyon rendben volt. És jól is bírtam. Akarattyára érkezésemkor épp a hajnali pára oszlott – hajnalban eső áztatta a környéket.

Egy picit pihentem, aztán Siófokot vettem célba büfé- és kajaügyi szempontból. Persze ott nem találtam nekem megfelelő, olcsó, de igényes és kiülős büfét…. sebaj, megyek tovább, amíg nem látok olyat ????  Siófok, és főleg Zamárdi elhagyása után azonban szinte nihil volt, az utakon egyhangúság, forgalom semmi, büfé meg semmilyen. Csak toltam és toltam, de az elképzelt büfé csak nem akart eljönni…    Egészen Balatonszárszóig, ahol megtaláltam Róza mama büféjét, mely éppen akkor nyitott (11:00). Minden kívánságomnak megfelelt, tehát beültem reggelizni.

Ennyi pihenés után aztán újult erővel toltam tovább. Csak Lelléig, mert addigra befásultam az egyenes sík utaktól. Ránéztem az órára – még dél se’ volt – úgy döntöttem, van még időm meglátogatni Kedvesem családját, Látrányban. A falu persze a dimbes-dombos Somogyban van, de én úgy élveztem a hegymenetet…????  Beszélgettünk kicsit, Zsömének köszönöm a finom pogácsát.

Hamarosan útnak indultam az utolsó szakaszra -> Balatonszentgyörgy volt a cél. Lelle, Boglár, Fonyód az kellemes élmény volt. Fonyódon a „kötelező” képet a Badacsonnyal meg a Guláccsal megcsináltam aztán hajrá, tovább.

Na, ha valami unalmas, az a következő szakasz volt…. Pici mozgás a faluközpontokban, ha volt, amúgy unalom a köbön ????  Úgy befásultam, hogy valahol Balatonberény környékén beleugrattam egy olyan kátyúba (magyar kerékpárút-minőség) hogy azt hittem, szétszakadt minden – de egészben maradtunk, csak a nyereg bólintott le egy ricnit.

Na ettől felébredtem. Nemsokára elköszöntem a Balcsitól – Balatonszentgyörgy felé kanyarodtam. A végére még kaptam egy kis emelkedőt (Somogy ????) Aztán még mindig szép időben megérkeztem a vasútállomásra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.