Cserháti csemege – Hollókövel füszerezve

Ez a túra igen ???? széles vigyor – nagyon jó volt ????

Reggel jó korán elindultunk, mert így még értelmes hőmérsékletben tudtuk a nehéz részeket abszolválni. Sok túra tapasztalata, hogy nyáron a reggel 9-10-es indulás nem az igazi, mert már nagyon meleg időben indulsz…. Nagyon kellemes idő volt induláskor, láttunk napfelkeltét a hegyek között, hajnali párákat – és éreztünk hajnali illatokat.

Igazából csak az első tíz százalékos emelkedő legelején éreztem, hogy túl nehezek a táskák a biciklin, de aztán valahogy élvezni kezdtem a hegymeneteket is. Ehhez valószínűleg hozzájárult a Cserháti hegyek csodás látványa is, de hegymenet közben végig arról áradoztam, hogy mennyire élvezem ????

9 óra körül aztán – egy erős kapaszkodás után – elértünk Hollókőre.

Még mindig rendkívül hangulatos és meghitt kis hagyományőrző falu ez. Örömmel sétáltuk végig fel- és le. Jó volt, mert még nem volt nagy meleg, és nem utolsósorban megelőztük a 10 órakor kezdődő turista-inváziót is ????

Egy kis kontyos házban berendezett pékségben ettünk-ittunk egy pár falatot, majd indultunk utunk további részére.

Következő állomás Szécsény volt, ahol hűsöltünk picit az időközben megérkezett nagy meleg miatt, és megbeszéltük, hogy még nem vagyunk éhesek. Inkább folytattuk utunkat.

Tehát tovább mentünk Balassagyarmatra. itt a főtéren megbeszéltük Civitas Fortissima jelentőségét, aztán beültünk egy nagyon lightos ebédre ; rántott csirkemell – sali.

Így nem eltelve, de nem is éhezve fordultunk rá utunk utolsó szakaszára. Nagyon jól végig toltuk ezt is, néhányszor fürdőzve a nyilvános kutaknál, de a hátralévő hullámos dimbdomb már nem jelentett akadályt ahhoz, hogy nagy lendülettel és jókedvűen érjünk vissza.

Ez a túra most nagyon előre ugrott nálam a képzeletbeli listán.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.