CSókakör

avagy ha már kimenőt kaptam itthonról, teljen hasznosan a nap ????

Kedves reggel nekiült tanulni, ezért gyors elhatározással úgy döntöttem, hogy a kedvenc helyi körömet leróva hasznosítom a mai napot. Sok meglepetéssel nem számoltam ???? ezért aztán nyugis tempóban álltam neki az egésznek. Az első megállót mintegy 35 kilométer letekerése után Bodajkon tartottam, ahol kutyaovit (bölcsit?) látogattam meg.

Holland juhász gombócok, kilencen

Két hetesek vagyunk

Puha cuki gombóc (nem a kaporszakállú…)

A kicsik göngyölgetése után Mór, Csókakő felé indultam tovább. Meglepően keveset ziháltam a Csókakő előtti csúcspontra érve. Sőt, inkább csak megizzadtam picit.

Még örülni is van kedvem ????
A bodajki templom a Kálvária-dombbal, onnan tekertem fel ide (katt a képre a nagyításhoz!)

Ezen a szakaszon hátravolt még Csókakőn a Vár utca, ami 11%-os a vége felé, de a kaja reményében könnyedén leküzdöttem. A Székely Büfénél vettem egy fenséges kemencés langallót.

Langalló, kerékpár, sziklás hegyoldal

Evés után beszélgettem még egy jót a székely tulajdonos házaspárral (akik az ünnepi hétvége alkalmából székely ünnepi viseletben voltak!) majd elköszöntem illedelmesen.

Kedvenc utamon – Csákberény felé indultam tovább. Közben feltámadt a szél, de nem igazán zavart a kellemes kikapcsolódásban. Ez után már csak rövid időkre álltam meg pihenni, kulacsot tölteni – Csákváron, Lovasberényben majd Pázmándon – végül a százat elhagyva még nyomtam egy jó hajrát hazáig. ????‍♂️

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.