Nemklasszikus Tisza-tó-kör

avagy megnyújtottuk picit. ????

Elég későn indultunk Abádszalókról. Már majdnem 9 óra volt, és nagyon meleg. Egy rövid szakasz letekerése után máris a kiskörei hallépcsőnél voltunk. Tényleg jól meg lehet nézni hogyan úszkálnak a halak a sodrásban. ????

Ezután megnyomtuk picit, Poroszló határáig meg se álltunk – ahol egy remekbe szabott kemencében sütött csirkés lepényt ettünk. Nagyon finom volt!

Poroszlót elhagyva megtekintettük a nagy magyar Alföld egy pici részét.

Legközelebbi megálló a tiszadorogmai révnél volt. Néhány perc várakozás után át is keltünk a déli oldalra.

És itt következett a – számomra – legunalmasabb része a túrának. Síkság, nyílegyenes és teljesen sík út, ahol ráadásul a táj sem változott semmit. ártéri erdő – rézsű – gát – rézsű – ártéri erdő. Bizonyisten, majdnem elaludtam. ????

Na de leküzdöttük, jutalmul elértünk Tiszafüredre. Itt aztán jött egy szuper ötlet – menjünk vissza Poroszlóra ???? a rétesházba – de már a 33-as úton. Így is tettünk, ahol remekbeszabott kemencés házi rétest ettünk ????

Majd újra vissza Tiszafüredre – ahol meg se álltunk ???? hanem csak letekertünk Abádszalókig ???? Itt már vártak minket a libák az utcán. ????

Ezt a túrát elég könnyen teljesítettük. Egyetlen tanulság, hogy IDŐBEN kell elindulni ilyenkor nyáron, mert a nagy melegben nem túl kellemes a tekerés még könnyű terepen sem. Amúgy minden jó volt. Ja, és köszönjük Hédinek, hogy szállást adott nekünk! Nélküle nem jöhetett volna létre ez a túra ????

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.