2020

Furcsa év volt számomra 2020.

Miközben elharapózott a világjárvány,  orvosok és segítőik ezrei küzdenek ma is emberi életekért – és oly sokan távoznak közülünk idő előtt – az én életemben is jelentős változásokat hozott ez a helyzet.

Olaszországi szilveszteri túránkról hazaérve nagy reményekkel vágtam neki az évnek.

Aktív, utazásokkal teli terveinknek hamar véget vetett a kipattanó, majd elhúzódó világjárvány. Minden veszni látszott, kilátástalannak tűnt, hogy merre is tudunk tartani – egyszerűen nem lehetett tudni, merre vezet életünk vonala.

De…. És itt van az a de.

Mert gyökeresen megváltozott minden az életritmusomban. A „home office” bevezetésével nem kellett heti 7-800 km-t irodába ingázva utaznom – ezáltal jutott idő sok minden másra.

Például hatékonyabb és átgondolt munkára. Itthoni feladatok elvégzésére. És gondolkodásra. Gondolkodásra, mivel tudom a megváltozott helyzetet kitölteni tartalommal. És igen, meglett a megoldás!

A sport! Ez volt az, ami lefoglalt, fejlesztett, és hasznossá tette a napjaimat e jelenlegi helyzetben. Kezdetben csak a környéken, majd a pünkösdi nyitás után az ország különböző pontjain töltött hétvégéken nyomtuk a pedált. Rengeteg élménnyel lettünk gazdagabbak, megismertük országunkat. 5 alakalommal még 100 km feletti teljesítményt is letoltunk, kellemes érzésekkel gazdagodva….

Sőt, augusztusban még szeretett hegyeimhez is ellátogathattam egy rövid túrára. Nyilván ez is sokat adott számomra….

A járványhelyzet aztán megváltozott, sokkal erősebb lett, újabb korlátozások léptek életbe –  de én nem adtam fel. Továbbra is lehet folytatni azt, amit elkezdtem. Egy beltéri sporteszköz vásárlásával már a hidegebb időkben is tudom nyomni a pedált. Az edzés nem könnyű. Az edzés fárasztó. De milyen jó lesz majd tavasszal, amikor végre járhatom a napsütésben az utakat, zsenge, zöldülő erdőkben…. És addigra bírni fogom a még magasabb hegyekre való feltekerést is.

És hogy milyen volt a 2020-as év?

Idei sporttevékenységemhez készült egy kis összefoglaló a sport-rögzítő alkalmazásban. Meglepődve tapasztaltam, hogy hatalmas sikert könyvelhetek el fejlődésemben a sportban, az eddigi legjobb évemben (2018) elért 3811 km letekeréséhez képest 2020-ban 6903 km lett az eredmény.

Ez siker számomra. Siker, mely erőt ad a folytatáshoz. Siker, mert ugyan verejtékes és nehéz volt sokszor, de rengeteg élménnyel gazdagodtam – és magam sem tudtam még megközelítőleg sem, hogy ilyen teljesítményre valaha képes leszek.

A 2021-es évre azt kívánom mindenkinek, hogy ne a negatívumokat lássátok az élet által adott váratlan helyzetekben, hanem mindenki álljon meg egy picit – itt a gondolkodás ideje – és ne féljetek belevágni új dolgokba! Ha hittel, elszántsággal és kitartóan csináljátok, akkor abban sikeresek lesztek!

A sikerélmény pedig gazdagít, és előre visz.

2 thoughts on “2020”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.