Szezonnyitó

márciusi Gran Fondo

Végre eljött a nagy nap! Idén ugyanis elhatároztam, hogy minden hónapban egy „Gran Fondo”-t bevállalok – azaz hogy egyszerre legalább 100 kilométert tekerek. Az időjárás azonban nem nagyon akarta ezt megengedni, de máris itt a hó vége … Szerencsére mára kisütött a nap, elindulhattam a túrára.

Indulás után egy lendülettel aztán eltekertem a Rákhegyig, ami 28 km-re van és néhány fotó erejéig meg kellett állnom, mert virágzanak a tavaszi kikericsek ????

Innen még egy gyors lökettel elmentem Bodajkra, itt volt az első pihenőpont igazából.

Félórás pihenő után Bodajktól kezdődött a nehezebb rész; Mórra akartam eljutni a kedvenc (Mór – Csókakő – Csákberény) kerékpárutamhoz, de a 81-esen semmiképpen nem akartam menni – szóval irány a Szőlőhegy! De a szőlőhegy dűlőutas, meg voltak hirtelen szintek is, szóval volt, ahol úgy kellett áttolnom a kerékpárt.

A táj szerencsére gyönyörű. Azért sikerült leküzdenem ezt a 2,5 km-es szakaszt, így aztán nemsokára kedvemre hullámozhattam kedvenc utamon.

Csókakőn aztán megint találtam egy olyan utcát, ahol egy 50 méteres szakaszon át kellett tolnom a bringát – de a látvány, a gyönyörűség kárpótolt.

Csákberényben újra pihentem egyet, ettem egy zabszeletet, aztán Csákvár -> Lovasberény -> Nadap felé vettem az irányt.

80 km-nél a Lovasberény-Nadap szakasz küzdelmes volt. ????‍♂️ Eddigre eléggé elfogyott az energiám. Azért felértem ám egyszercsak, és diadalmasan legurultam a hegy másik oldalán ???? Utána pedig laza 20-22 km/h az utolsó 22 km-es, déli parti szakaszon. ????

Összességében tökéletes nap, tökéletes időjárás. ???? A Bodajk-Mór közti szakaszt leszámítva tökéletes utak. És meglett a Gran Fondo!!! ????????

Szezon eleji forma érezhető, bár a 64 alkalom téli spinning nem volt haszontalan.
Áprilisban folyt. köv. ????????????????????????

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.